logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > ȘTIRI > Prima vizită transnațională de studiu în Spania

Prima vizită transnațională de studiu în Spania

Publicat pe de către: admin

biroul de turism rural 2 DSCN4659

În perioada 07-13 iunie 2015 a avut loc prima vizită de studiu în cadrul proiectului “Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” ID 132068, cofinanțat prin Fondul Social European, programul Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

 

Transferul de bune practice s-a realizat în Spania, țara partenerului transnațional  Femxa Formacion. La această vizită au participat persoane aparținând grupului țintă: manageri din zonele rurale sau viitori antreprenori în domeniul turismului rural. În cele cinci zile, participanții au vizitat exemple de bune paractici în domeniul turismului rural sau antreprenoriatului și au participat la două seminarii pe aceste teme.

Exemplele de bune practici atât în domeniul turismului rural cât și în accesarea fondurilor nerambursabile, au fost prezentate de către Biroul de Turism din Galicia, Clubul Financiar din Vigo, Esgos. Olăria Alto do Couso, Agenția Galiciană de Dezvoltare Rurală, Grupul de Dezvoltare Rurală MAIV – Baixo Miño, Parcul Ecoparque Marin, Pensiunea Casa Florinda, restaurantul O CEPUDE – Monte Alba, Crama – LAGAR DE FORNELOS, Crama BODEGA VALDOMINO – GOIAN, “Tapería rural A Carla” și Conacul Larache.

Printre locutorii seminariilor s-au numărat Directorul departamentului de sprijin, Alfonso Ruan, și Președintele Grupului de Dezvoltare Rurală MAIV – Baixo Miño, Marco Antonio Garcia; D. Cayetano Rodriguez – Consilier în cadrul Biroului de Turism și Directorul Fundației Vigo Convention Bureau – D. Pablo Camesselle.

seminar

 

Delegația a fost întâmpinată la evenimentul organizat în cadrul Clubului Financiar din Vigo de către Președintele clubului Javier Garrido Valenzuela și de către Thomas D. Couto Fernandez, secretarul general din cadrul Consiliului Mediului Rural și Maritim – Xunta de Galicia.

 

 

Proiectul POSDRU/135/5.2/S/132068, „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” se derulează pe o perioadă de 18 luni, având ca Beneficiar Asociația Femeilor și Familiilor din Mediu Rural în parteneriat cu: Femxa Formacion S.L., Femxa Consultancy & Training S.R.L și S.C. Saatchi & Saatchi X Publicitate S.R.L.

Proiectul își propune ca obiectiv general crearea condițiilor pentru creșterea șanselor de ocupare a persoanelor din mediul rural și a dezvoltării de noi întreprinderi în domenii non-agricole, din regiunile de dezvoltare Centru, Nord – Est și Sud-Muntenia, prin furnizarea către membrii grupului țintă de servicii de informare și consiliere profesională, servicii de formare profesională, de calificare în domenii conexe turismului și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, precum și servicii de consiliere și asistență în vederea inceperii unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri non agricole în mediul rural.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare