logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > ȘTIRI > Comunicat desfășurare seminar bune practici GIURGIU – 24.11.2015

Comunicat desfășurare seminar bune practici GIURGIU – 24.11.2015

Publicat pe de către: admin

IMAG3220 IMAG3211 IMAG3212 IMAG3223Proiectul POSDRU/135/5.2/S/132068, „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic” se derulează pe o perioadă de 21 luni, având ca Beneficiar Asociația Femeilor și Familiilor din Mediu Rural în parteneriat cu: Femxa Formacion S.L., Femxa Consultancy & Training S.R.L și S.C. Centrade Direct S.A.

Evenimentul a avut loc marți, 24 noiembrie 2015, incepând cu ora 12:00, la Restaurant Perla, Șoseaua Portului, nr. 1, Giurgiu.

Întregul seminar a avut ca obiective principale punerea în valoare a zonelor rurale din regiunea Sud. Participanții la seminar, pe lângă membrii echipei de implementare, au fost reprezentanți locali din zona, reprezentanți ai domeniului turistic din regiune sau din zonele conexe, parteneri sociali, precum și reprezentanți media locali și naționali.

În cadrul seminarului, Managerul de proiect a început prin a prezenta obiectivele întregului proiect, ce s-a dorit a se realiza, precum și rezultatele indicatorilor propuși.

Din partea partenerului transnațional, expertul facilitare schimb și integrare bune practici, Iria González Raímundez a realizat o prezentare prin care a introdus participanții seminarului în domeniul dezvoltării antreprenoriatului.

Ca o concluzie finală a acestui seminar, s-a recomandat o mai mare implicare a oamenilor din zonă, în promovarea acestui tip de turism regional, precum și a autorităților locale.

De asemenea s-a ajuns la concluzia că o mare problemă în dezvoltarea turismului în zonele rurale o reprezintă infrastructura zonelor, acest impediment putând fi combătut prin implicarea autorităților locale în imbunătățirea căilor de acces către aceste zone de atracție turistică.

Scopul organizării acestui workshop este identificarea modalităților de valorificare a potențialului, pentru un turism responsabil în zonele rurale, și de oportunități de finanțare și promovare eficientă a parteneriatelor, la nivel local și regional.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare