logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > ȘTIRI > Antreprenoriatul în viziunea tinerilor. Ce contează cel mai mult pentru succesul în afaceri

Antreprenoriatul în viziunea tinerilor. Ce contează cel mai mult pentru succesul în afaceri

Publicat pe de către: admin

descărcare (2)    Ideea şi planul de afaceri, dar şi calitatea relaţiilor de business alături de capitalul iniţial sunt, pentru tineri, foarte importante în succesul unui start-up, potrivit studiului EY Barometrul educaţiei şi culturii antreprenoriale în rândul studenţilor. 

     De asemenea, cele mai importante trei calităţi pentru un antreprenor de succes sunt viziunea (58%), motivaţia (53%) şi pasiunea (45%), a mai rezultat din studiul realizat de EY în parteneriat cu ASE.

Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 765 de studenţi în an terminal la facultăţi economice.

Răspunsurile date de aceşti studenţi arată că tinerii consideră că ideea şi viziunea antreprenorială, combinate cu o motivaţie puternică pentru a reuşi, alături de pasiunea pentru ideea de afaceri sunt în ADN-ul unui antreprenor de succes.

„Dacă la ediţia ediţia de anul trecut a studiului observat vizibilitatea crescută în mass-media a poveştilor de succes, în 2015, nu doar că antreprenoriatul este un subiect de discuţie foarte efervescent, dar în fiecare săptămână se anunţă noi şi noi iniţiative cu focus pe acest subiect, de la huburi, la evenimente de pitching sau networking, la tranzacţii care implică startup-uri în tehnologie”, a declarat Mihaela Matei, coordonatoarea studiului EY Barometrul Antreprenoriatului românesc.

Motivaţia tinerilor

Auto-împlinirea prin punerea în practică a propriilor idei (52%), dar şi independenţa faţă de angajator (26%) sunt primele motive pe care le aleg tinerii când vine vorba de deschiderea unei afaceri. Doar 13% dintre studenţi şi-ar deschide un business propriu pentru suplimentarea veniturilor, în timp ce 9% ar face asta pentru a se bucura de o mai bună compatibilitate între timp liber, carieră şi familie.

Creierul uman s-a digitalizat: Nu ne putem concentra nici cât un pește 

Mai bine de jumătate dintre respondenţi (56%) consideră oportună începerea unei afaceri după acumularea de experienţă în muncă, în timp ce 39% sunt de acord că debutul în business trebuie realizat imediat după terminarea facultăţii sau în timpul acesteia. Faptul că aproape patru din zece studenţi văd ca fiind oportun un asemenea pas arată o deschidere mare către antreprenoriat şi faptul că studenţii se simt pregătiţi pentru acest pas din punct de vedere al abilităţilor necesare.

Sursa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare