logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > Concepția de turism rural în accepțiunea românească

Concepția de turism rural în accepțiunea românească

Publicat pe de către: admin

Turismul rural și agroturismul sunt două concepte diferite, deși unii autori consideră că sunt identice. Aceste concepte se identifică până la un anumit nivel, după care se diferențiază.

Turismul rural are o arie de cuprindere mai mare, incluzând și agroturismul. Dar, spre deosebire de turismul rural, agroturismul trebuie să respecte o serie de criterii legate de consumatori, precum: șederea în gospodăria țărănească, consumul produselor agricole obținute în respectiva gospodărie, participarea, în limita posibilităților, la diferite activități din gospodărie.

Din definițiile turismului rural și agroturismului, ce vor fi prezentate în continuare, se va putea identifica principalele diferențe dintre aceste două concepte.

“Turismul rural reprezintă forma de turism concentrata pe destinații în spațiul rural, dispunând de o structura funcțională de cazare și de alte servicii eterogene.”

Definirea turismului, în sens larg, a determinat apariția unor opinii diferite cu privire la conținutul și caracteristicile acestuia.

O altă definiție a fost dată de Organizația Mondială a Turismului. Acesta definește turismul rural ca fiind “o forma a turismului care include orice activitate turistică organizată și condusă în spațiul rural de către populația locală, valorificând resursele turistice locale (naturale, cultural-istorice, umane), precum și dotările, structurile turistice, inclusiv pensiunile și fermele agroturistice.”

Sursa

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare