logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > 7 greșeli ale antreprenorilor aflați la început de drum

7 greșeli ale antreprenorilor aflați la început de drum

Publicat pe de către: admin

Cei mai mulți antreprenori sunt familiarizați cu procentajul ridicol de business-uri care dau faliment după primele luni de activitate. Antreprenorii care au dobândit succesul îți vor spune, cu siguranță, că nu au reușit în viața doar datorită succesului. Au muncit mult și, în cele mai multe situații, laurii nu au venit “peste noapte”. Care sunt însă greșelile antreprenorilor aflați la început de drum?

 

  1. Nu ați pus suficienți bani deoparte, astfel încât să vă susțineți financiar. Cele mai multe afaceri mici eșuează nu din cauza modelului de business, care nu ar fi eficient sau din cauza nepregătirii antreprenorului, ci pe fondul problemelor financiare. Cei mai mulți antreprenori rămân fără bani înainte ca afacerea respectivă să devină îndeajuns de profitabilă, pentru a se susține.

 

Sfat: Stabiliți un fond special pentru cheltuieli personale, în faza de startup a business-ului d-vs. Acești bani ar trebui să-ți ajungă pentru doi ani, până cand afacerea respectivă îți va aduce veniturile adecvate.

 

  1. Ați făcut estimări mult prea optimiste, în timpul planificării business-ului respectiv. Mulți antreprenori tineri cad în capcana amintită. Au o idee excelentă și îi conving pe cei apropiați de validitatea acesteia. Se aruncă “în valuri” doar ca să realizeze apoi că au uitat să ia în calcul unele aspecte aparent minore sau au fost prea optimiști în legătură cu unele chestiuni. Fii sincer cu tine însuți. Ai subestimat timpul necesar obținerii primului client? Ai supraestimat cererea pentru produsele tale? Ai cântărit totul raportându-te la un “risc ZERO”?

 

Sfat: Identifică doi-trei indivizi obiectivi, care nu fac parte din familie sau cercul tău de prieteni și cere-le să fie “avocații diavolului”, pentru a identifica lacunele din planul tău de afaceri.

 

Mai multe detalii, vă rugăm să accesați următorul link

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare