logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > Cum a devenit Viscri brandul turismului rural din România. Reţeta de succes a satului de care s-a îndrăgostit prinţul Charles

Cum a devenit Viscri brandul turismului rural din România. Reţeta de succes a satului de care s-a îndrăgostit prinţul Charles

Publicat pe de către: admin

În ultimii ani, sătucul braşovean Viscri a cucerit tot mai mulţi turişti, în special străini. Mulţi spun că succesul localităţii se datorează prinţului Charles, care are o casă în localitate, însă cei care au construit acest brand sunt, de fapt, o mână de localnici care-şi iubesc satul şi tradiţiile. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Şirnea, primul sat turistic din România. Locul unde puteţi găsi comori… Micuţa localitate transilvăneană Viscri, cunoscută ca satul prinţului Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, este un model de turism.

Munca grea, adică promovarea şi păstrarea tradiţiilor, au făcut-o sătenii, cărora li se potriveşte de minune expresia „omul sfinţeşte locul“. Satul cu puţin peste 1.000 de suflete a devenit în câţiva ani o atracţie turistică pentru zeci de mii de străini. Viscri trăieşte din turism, iar fiecare localnic participă cu ceva. Caroline Fernolend este unul dintre motoarele care au pus în funcţiune mecanismul Viscri. Ajutată de alţi săteni dornici să facă ceva pentru comunitatea lor, a reuşit să transforme Viscri într-un sat unde toată lumea munceşte şi este mândră de tradiţiile locale.

Povestea de succes a satului braşovean este spusă de Caroline, de mama Sara, dar şi de cei care au „inventat“ brandurile locale: şosetele, papucii şi dulceţurile.

Caroline Fernolend, directoare executivă şi vicepreşedintă a Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, are 52 de ani şi s-a născut, a crescut şi trăieşte în Viscri, fiind unul dintre oamenii care au luptat ca satul să se dezvolte. Chiar dacă putea să aibă o carieră de succes oriunde la oraş, Caroline a ales satul natal. După ce a terminat facultatea la Braşov, unde a studiat economia, a luat o decizie care i-a uimit pe colegii ei. „După ce am terminat studiile, m-am întors la Viscri şi am lucrat pe un post de contabilă la CAP-ul din sat. Colegii mei au spus că sunt nebună, dar a fost decizia mea şi nu am regretat-o nici măcar un minut“, îşi începe povestea Caroline Fernolend.

Citește mai mult

 

 

Comments are closed.

Informații similare