logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > ȘTIRI > Bucovina: despre frumusețile întâlnite aici

Bucovina: despre frumusețile întâlnite aici

Publicat pe de către: admin

images 5Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale țării noastre. Ea se afla în nordul Moldovei și totodată în nordul României. Varietatea formelor de relief, cu pășuni întinse, dealuri, păduri, terenuri agricole îi oferă o frumusețe aparte. Are zone neumblate  și neatinse de mâna civilizației, păduri seculare constituite în rezervații naturale (Slătioara și Giumalău). În Bucovina întâlnești parcuri naționale (Rodna și Călimani), rezervații forestiere cu specii rare de flora și faună.

Moldova este renumită pentru vinul de Cotnari, unul dintre cele mai bune și mai nobile vinuri și întâlnim aici cel mai mare bazin viticol din țara noastră. Apoi, măreția Munților Ceahlău și Rarău, fac peisajele Bucovinei să fie ca de poveste. Mănăstirile Bucovinei construite fiecare de foști domnitori celebrii precum Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rareș, Stefan Tomșa, Alexandru Lăpușneanu și alții, sunt de asemenea, ca niște pietre nestemate, frumoase, valoroase și reprezentative pentru aceasta zona a Moldovei. Ele sunt calificate de UNESCO ca făcând parte dintre „marile monumente ale lumii” și sunt un simbol al istoriei, credinței și continuității poporului roman pe aceste meleaguri.

Bucovina este cunoscută și pentru numeroasele muzee de artă populară tradițională, unde se mai păstrează și astăzi o mulțime de costume populare originale, superbe, lucrate manual, piese de mobilier vechi și unelte din gospodăriile țărănești. De asemenea, Bucovina este inconfundabilă și pentru aspectul caselor țărănești. Se păstrează nealterat încă, stilul vechi de construcție împodobit cu motive populare sculptate și însuflețit de culorile vii ale vopselelor.

Să nu uităm celebrele covoare și țesături moldovenești lucrate de mâinile femeilor, piatra cioplită și lemnul sculptat, ceramica neagră, faimoasele ouă încondeiate, cunoscute în toată lumea.

Moldovenii au păstrat cu sfințenie până astăzi datini și obiceiuri, dansuri populare, cu care se mândresc. Mâncărurile tradiționale românești cu specific bucovinean, constituie un deliciu pentru turiștii străini și nu numai și reprezintă un alt punct de atracție al acestei zone.

 

Sursa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare