logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > ȘTIRI > „Anotimpuri la borcan”. Antreprenoriat cu dulceață și conserve

„Anotimpuri la borcan”. Antreprenoriat cu dulceață și conserve

Publicat pe de către: admin

Vi se face dor câteodată de dulcețurile, șerbetul sau murăturile pregătite de bunici? O tradiție care stă să se piardă pe drumul modernității primește o gură de oxigen printr-un nou proiect al Asociației React: „Anotimpuri la borcan”, un demers care a implicat 350 de femei din localităţile rurale ale regiunilor Sud-Muntenia şi Centru, le-a inițiat pe acestea nu doar în tainele conservării fructelor și legumelor, dar și în cele ale antreprenoriatului. Atestate și certificate acum în domeniu, multe dintre femeile implicate vor miza pe produsele tradiționale pentru a lansa afaceri noi – cu dulcețuri, siropuri sau conserve de legume și fructe.

14 luni a durat proiectul lansat de Asociaţia React, prin care 350 de femei provenite din sate și comune au primit certificate de lucrător în producția conservelor din legume și fructe. Pe lângă această certificare și cursurile de antreprenoriat, ele au fost inițiate şi în ceea ce privește tehnologia informaţiei – în utilizarea calculatorului și a internetului, mai pe românește. Formarea permite accesul înlesnit pe piaţa muncii, le pregătește pentru cerinţele actuale și le sprijină pe cele interesate să îşi deschidă o afacere în domeniu.

Sursa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Informații similare